Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Polen förstärker gränsen med 10 000 soldater

10 augusti 2023

Spänningen vid gränsen mellan Polen och Belarus stiger. På torsdagen meddelade Polen att  ytterligare 10 000 soldater ska tillföras gränsbevakningen mot Belarus. "Omkring 10 000 soldater kommer att vara på gränsen, varav 4 000 kommer att direkt stödja gränsbevakningen och 6 000 kommer att vara i reserven", sade försvarsminister Mariusz Blaszczak under en radiointervju. Samtidigt uppger Nato talesman Oana Lungescu till Deutsche Welle att legosoldaterna i ryska Wagnergruppen som är placerade i Belarus “inte utgör ett omedelbart hot” mot Nato och att man “noga övervakar all militär verksamhet inne i Belarus”. Tidigare i veckan varnade Polen för ökade belarusiska hybridattacker av migranter.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret