Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Polens premiärminister vill folkomrösta om “illegala migranter från Mellanöstern och Afrika”

14 augusti 2023

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki, vars parti delar partigrupp med Sverigedemokraterna i Europaparlamentet, föreslog på söndagen att de polska medborgarna i samband med parlamentsvalet den 15 oktober bland annat ska ta ställning till om de vill ta emot illegala immigranter. Förslaget presenterades i en bister video på sociala medier där man klippt in bilder på brinnande bilar, gatuvåld och en svart man som slickar en kniv. Den fullständiga frågeställningen lyder: “Stöder du inresan av tusentals illegala invandrare från Mellanöstern och Afrika under den tvångsförflyttningsmekanism som införts av den europeiska byråkratin?", rapporterar Politico. Utöver migrantfrågan vill regeringen även ha svar på huruvida det nybyggda stålstaketet mot Belarus ska rivas, om man ska ha ett förbud mot privatisering av statliga företag och om pensionsåldern ska höjas, rapporterar TT/GP. Oppositionen manar till bojkott.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret