Hoppa till huvudinnehåll

Tre EU-länder inför egna handelshinder mot Ukraina – bryter mot EU-regler

18 september 2023

EU-kommissionen tog på fredagen bort de restriktiva åtgärder som infördes i maj mot en rad ukrainska livsmedelsexporter sedan situationen med en snedvriden marknad löst sig. Men Polen, Ungern och Slovakien trotsar EU-beslutet och inför egna spannmålsförbud mot Ukrainsk import, Ungern passar även på att utvidga importförbudet till produkter som tidigare inte varit reglerade. De nationella förbuden, förutom att bryta mot EU:s regler för den inre marknaden, markerar också ett brott i solidariteten med det krigsdrabbade Ukraina, rapporterar Politico. Ukraina lovar att dra de tre EU-länderna inför WTO-domstolen för brott mot internationella handelsregler. 

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret