Hoppa till huvudinnehåll

Irriterat EU-parlament: Godkänn Sveriges Natoansökan nu

11 september 2023

I ett kritiskt betänkande som ska antas i Strasbourg på onsdag om det politiska läget i Turkiet fördömer Europaparlamentet Turkiets “försök att undergräva de demokratiska friheterna” i Sverige genom att hålla tillbaka sitt samtycke till Sveriges Natoanslutning, något som “endast spelar Ryssland i händerna”. Parlamentet påminner att Turkiets president i juli slutligen gick med på att låta Turkiets nationalförsamling så snart som möjligt ta ställning i frågan och uppmanar därför – "med kraft" – "Turkiet att utan ytterligare dröjsmål ratificera Sveriges Natomedlemskap”. 

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret