Hoppa till huvudinnehåll
Annons

EU-prognos: Ukraina kan få 186 miljarder euro som medlem i EU

4 oktober 2023

Om Ukraina blir medlem i EU kan landet få rätt att ta del av 186 miljarder euro under en sjuårig budgetperiod, uppger Financial Times i dag onsdag och hänvisar till en EU-intern prognos. Modelleringen är den första som rör de nio länder som aspirerar på att gå med i EU.

Utöver Ukraina handlar det om Moldavien, Georgien och sex länder på västra Balkan. Den sammanlagda summan som skulle utgå till de nya medlemmarna under budgetperioden beräknas uppgå till nära 257 miljarder euro.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret