Hoppa till huvudinnehåll
Annons

EU-studie: Utbredd rasism mot svarta i Europa – stor minskning i Sverige

27 oktober 2023

Andelen svarta människor som uppger att de utsatts för rasism under de senaste fem åren har ökat i de 14 undersökta EU-länderna från 39 procent 2016 till 45 procent 2022. Det visar en ny studie från EU-byrån för grundläggande rättigheter, FRA. I Sverige har dock andelen som uppger att de utsatts för rasism halverats från 51 procent 2016 till 25 procent 2022 av de tillfrågade. Av de undersökta länderna uppgavs rasismen vara störst och ökande i Tyskland, Österrike och Finland.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret