Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Nato bekymrat efter Orbáns möte med Putin

20 oktober 2023

Tidigare i veckan träffade Ungerns premiärminister Viktor Orbán den för krigsbrott internationellt efterlyste Vladimir Putin. De båda ledarnas möte var huvudämne när Natoambassadörer möttes i Budapest under torsdagen. Även Sverige deltog i mötet i Budapest.

– Det är oroande att Ungern har valt att engagera sig med Putin på det här sättet. Detsamma gäller språket som användes av premiärministern för att beskriva Putins krig i Ukraina, säger USA:s ambassadör i Ungern, David Pressman, till Radio Free Europe, uppger TT/GP. Orbáns Putinmöte väntas även komma upp när EU-ländernas utrikesministrar träffas på måndag.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret