Hoppa till huvudinnehåll

Osäkerhet kring Tysklands klimatpolitik efter dom

17 november 2023

Onsdagens dom i tyska författningsdomstolen som slår fast att regeringens planerade klimatfond på 60 miljarder euro är ett brott mot statliga upplåningsregler skakar om Tyskland, rapporterar Bloomberg. Företrädare för klimatförbättringsbranschen är oroliga för att Tyskland nu inte ska kunna finansiera övergången till grön ekonomi på ett rimligt sätt. Då Tyskland också är den största utsläpparen av klimatskadliga gaser i EU är det avgörande för unionens klimatmål att landet lyckas uppfylla sina åtaganden. Hittills har Tyskland minskat sina utsläpp med 14 procent mot EU-målet på 50 procent till 2030, se graf 1, vilket är jämförelsevis lite.  

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret