Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Tyskt fack: Teslas beteende ”otidsenligt redan för 100 år sedan”

27 november 2023

Konflikten mellan fackförbundet IF Metall och Tesla har nu pågått i en månad. Samtidigt som sympatiåtgärderna utvidgas i Sverige följs strejken av Europas största industrifack, tyska IG Metall, uppger SVT. Nu tittar fackföreningen noggrant på svenska IF Metalls konflikt med Tesla, vars agerande han tycker är omodernt.

– Men det förhållningssättet från en arbetsgivare, i det här fallet Elon Musk och hans företagsledning, är fullständigt otidsenligt 2023. Det var otidsenligt redan för 100 år sedan, säger Dirk Schulze, distriktchef på IG Metall.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret