Hoppa till huvudinnehåll
Annons

EU-kommissionen vill nedgradera vargens skyddsstatus – “fara för boskapen”

21 december 2023

EU-kommissionen föreslog på onsdagen att nedgradera vargens skyddsstatus från "strikt skyddad" till “skyddad” i syfte att kunna skjuta fler vargar än idag. – Koncentrationen av vargflockar i vissa europeiska regioner har blivit en verklig fara, särskilt för boskapen, sade EU-kommissionens ordförande  Ursula von der Leyen i ett uttalande.

Ett stort antal djurskydds- och miljöorganisationer skrev i veckan under ett öppet brev  till Ursula von der Leyen där de kritiserade förslaget att nedklassa vargens skyddsstatus.

 –Det är oacceptabelt. Vargen används som symbol för att uppnå politiska mål där stad och landsbygd utpekas som motpoler. Vi accepterar inte beslut som saknar grund i forskning och vetenskap, sade Gustaf Lind, generalsekreterare på naturvårdsorganisationen WWF, i ett uttalande.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret