Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Lantmännen överklagar miljonbot för olaglig kartellbildning i EU

7 december 2023

Lantmännen ek för och dess dotterbolag Lantmännen Biorefineries AB utdöms av EU-kommissionen att böta 47,7 miljoner euro, motsvarande närmare 540 miljoner kronor, för att ha deltagit i en kartellbildning om den mekanism som fastställer grossistpriser för etanol i Europa.

"Lantmännen förväntade sig att [upplägget] skulle leda till högre priser för deras etanolförsäljning. Olagliga kontakter ägde rum mellan handlare, vanligtvis i form av chattar", skriver kommissionen i ett uttalande på torsdagen.

Lantmännen avser överklaga kommissionens beslut.

"Lantmännen Agroetanol bestrider slutsatserna i EU-kommissionens beslut och kommer att fortsätta att utöva sin rätt till försvar fullt ut, inklusive att överklaga beslutet till EU-domstolen", heter det i ett uttalande från Lantmännen.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret