Hoppa till huvudinnehåll
Annons

EU-parlamentet: Ge Ukraina allt de behöver för att besegra Ryssland

29 februari 2024

EU-parlamentet antog på torsdagen en resolution om vikten att förse Ukraina med allt som behövs för att landet ska kunna återfå full kontroll över sitt internationellt erkända territorium. Parlamentet föreslår även att alla EU- och Natoländer ger minst 0,25 procent av sitt BNP i årligt stöd till Ukraina och att Ryssland måste betala krigsskadestånd till Ukraina. De uppmanar också USA att anta och skicka det utlovade militära stödet till Ukraina som idag blockeras av republikanerna. 

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret