Hoppa till huvudinnehåll
Annons

EU ger humanitärt stöd till palestinier

1 mars 2024

På fredagen beslutade EU-kommissionen att anslå ytterligare 68 miljoner euro till organisationer som Röda Korset och Röda halvmånen för att stödja den palestinska befolkningen. Detta kommer utöver det planerade stödet på 82 miljoner euro genom UNRWA, av dessa ska 50 miljoner utbetalas i nästa vecka.

– Vi står vid det palestinska folket i Gaza och på andra håll i regionen. Oskyldiga palestinier ska inte behöva betala priset för terroristgruppen Hamas brott. De står inför fruktansvärda förhållanden som sätter deras liv på spel på grund av bristande tillgång till tillräcklig mat och andra grundläggande behov, sade Ursula von der Leyen i ett uttalande. Pengarna till FN:s hjälporganisation UNRWA utbetalas efter att organisationen lovat att vidta olika åtgärder efter att det framkommit att UNRWA-anställda har deltagit i terrorattacken mot Israel den 7 oktober.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret