Hoppa till huvudinnehåll
Annons

22 gripna för miljardfusk med coronastöd

5 april 2024

22 personer i Italien, Österrike, Rumänien och Slovakien har gripits misstänkta för omfattande fusk med EU:s stora stödfond efter coronapandemin, uppger TT/Aftonbladet. Enligt EU:s särskilda åklagarenhet, Eppo, misstänkts personerna för att ha fuskat till sig 600 miljoner euro – över sex miljarder svenska kronor – från den italienska delen av stödfonden RRF. Personerna ska från 2021 ha ansökt om stöd för bland annat digitalisering och för att utöka sina verksamheter till länder utanför Italien.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret