Turkiets regering vill utradera Twitter

Turkiets premiärminister Tayyip Erdogan stängde på torsdagen ner Twitter, efter att korruptionsanklagelser publicerats på mikrobloggen.

Det som föranledda Erdogans beslut är att ett antal ljudinspelningar som sägs avslöja  korruption i premiärministerns innersta krets har delats på bland annat Twitter, rapporterar tidningen The Guardian.

– Vi kommer att utradera Twitter. Jag bryr mig inte om vad det internationella samfundet säger, sade Erdogan under ett valmöte på torsdagen.

Nedstängningen skedde bara timmar efter att han meddelat att han ska utrota de sociala medier där korruptionsanklagelserna förekommer. Den turkiska telekommyndigheten har tidigare bett om att få uppgifterna borttagna från mikrobloggen, men Twitter har vägrat.

För två veckor sedan föreslog Erdogan även ett förbud mot de sociala medierna Youtube och Facebook.