Hoppa till huvudinnehåll
Annons

EU-förhandlingarna om minimilöner fortsätter

28 januari 2022

På måndag fortsätter EU-förhandlingar om minimilöner. Mötet väntas godkänna de delar av parlamentets och ministerrådets texter som är identiska. Dessutom kommer betydelsen av begreppen adekvat, rättvist och anständigt i olika delar av texten att diskuteras. Under det första mötet, som ägde rum den 13 januari, presenterade EU-parlamentet och ministerrådet sina olika ståndpunkter – som i dagsläget står långt ifrån varandra, där EU-parlamentet vill införa bindande EU-regler för minimilöner, mot rådets förslag som är en röd linje för Sverige.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret