Hoppa till huvudinnehåll

S-grupp avbryter EU-samarbete

13 december 2016

I EU-parlamentet har de senaste åren de två största partigrupperna, högergruppen EPP och socialdemokratiska S&D, samarbetat för att driva genom nya lagar. Men detta är det enligt S&D-ledaren Gianni Pittella slut på nu efter att EPP-ledaren Mandred Weber skickat ut ett ”nästan surrealistiskt” brev där han enligt Pittella ”bryter allianser”. 

– Samarbetet mellan oss är över och jag tror inte vi kan återställa det. Den enda vägen framåt är att återskapa det traditionella synsättet mellan konservativa och progressiva krafter, sade Pittella på tisdagen.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret