Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Rapport: Utan invandrare riskerar tysk omsorg kollaps

14 april 2023

Tysklands hälso- och äldreomsorg är beroende av invandrade arbetstagare, enligt experter. Euractiv rapporterar att 690 000 anställda inom sektorn är födda i ett annat land. Störst andel utlandsfödda anställda, 25 procent, finns i äldreomsorgen. Totalt jobbar 4,2 miljoner personer med hälso- och äldreomsorg i Tyskland. "Utan invandrad personal på alla nivåer i hälsosystemet … skulle det tyska hälsosystemet stå inför en kollaps", hävdar det tyska expertrådet för integration och migration i en rapport.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret