Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Makt och pengar anges som hinder för Ukrainas EU-framtid

5 oktober 2023

På torsdagens möte med det årsgamla forumet Europeiska politiska gemenskapen i spanska Grenada väntas Frankrikes och Tysklands ledare, Macron och Scholz, slå ett slag för Ukrainas framtida EU-medlemskap. Men enligt Politico finns det en växande motreaktion mot Ukrainas EU-anslutning. I synnerhet om det skulle kräva minskade EU-bidrag och mer begränsad vetorätt. Enligt flera diplomater är aptiten på förändringar av EU:s jordbrukspolitik och regler för kollektivt beslutsfattande låg trots starkt stöd för Ukraina.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret