Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Regeringen förlänger svenska gränskontroller

13 november 2023

Regeringen beslutade i förra veckan att förlänga gränskontroller mot andra Schegenländer med hänvisning till "ett allvarligt hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten". Sverige införde ursprungligen gränskontroller under tio dagar i november 2015 för att hantera det stora inflödet av migranter. Dessa kontroller har därefter förlängts sedan dess. Kritik har kommit från bland annat EU-parlamentet mot Sverige och andra EU-länder som har gränskontroller som Österrike och Danmark för att utgöra ett hot mot den fria rörligheten inom Schengen.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret