Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Sverige ett steg närmare Europeiska åklagarmyndigheten

14 mars 2024

Regeringen överlämnade i går onsdag till riksdagen en proposition med förslag på nödvändiga lagändringar för att Sverige ska kunna delta i den Europeiska åklagarmyndigheten, Eppo. Sverige valde 2016 tillsammans med bland annat Polen och Ungern att stå utanför Eppo. Syftet med Eppo är att utreda och straffa brott mot EU:s ekonomiska intressen, som korruption och bedrägerier.  2018 ändrade sig regeringen och Moderaterna meddelade i debattartikel att de också bytt fot. Regeringen hoppas kunna gå med innan årets slut.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
TCO
annons komm
annons LO
annons
Fackliga Brysselkontoret