Hoppa till huvudinnehåll
Annons

Länder struntar i EU-rekommendationer för rättsstatsprincipen

29 februari 2024

EU-kommissionens årliga rapport om läget med rättsstatsprincipen i EU har ingen riktig verkan på medlemsländerna, slår EU:s revisorer fast. Eftersom kommissionens förslag inte är rättsligt bindande beror utfallet på medlemsländernas välvilja.

– Vi konstaterar att mellan 2022 och 2023 genomfördes endast en tiondel av rekommendationerna i rapporten om rättsstatsprincipen fullt ut, drygt hälften genomfördes delvis och mer än en tredjedel inte alls, säger Laima Liucija Andrikienė, ansvarig revisor för översikten.

EU-valkompassen 2024

Nyfiken eller osäker inför EU-valet?

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
annons LO
annons
annons
Fackliga Brysselkontoret