Hoppa till huvudinnehåll
Hoppa till fördjupning

Reinfeldt värd för toppmöte med Merkel, Cameron och Rutte

23 maj 2014

I juni tar statsminister Fredrik Reinfeldt (M) emot Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Storbritanniens premiärminister David Cameron och Nederländernas premiärminister Mark Rutte.

Mötet äger rum på herrgården Harpsund i Södermanland 9 och 10 juni. Regeringscheferna ska diskutera ekonomiska reformer och tillväxt i unionen vilket är några av de viktigaste frågorna för den nyvalda EU-kommissionen, enligt Reinfeldt, rapporterar SVT.

– När Europa är på väg ur krisen och när det ska tillsättas en ny kommission och ledning i EU så är det ett bra tillfälle att samla de länder som är framgångsrika när det gäller tillväxt, konkurrenskraft och reformer och diskutera hur vi ska gå vidare, säger Reinfeldt till SVT och tillägger att han står nära regeringscheferna i många frågor och att det är ett viktigt att Sverige är med i sammanhang där landet kan påverka EU:s inriktning.

Det är inte första gången de fyra ländernas regeringschefer samarbetar. Inför att EU skulle anta sin långtidsbudget ingick de i en grupp medlemsstater som ville minska budgeten.

Anders Selnes
Chefredaktör
Skicka epost
David Gustavsson
Reporter Stockholm
Skicka epost
Beskriv vad som behöver rättas.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Här kan du tipsa Europaportalen. Tänk på att vara så utförlig som möjligt annars kanske vi inte kan arbeta vidare med uppgifterna. För att vi ska kunna arbeta med ett tips underlättar det om du lämnar en e-postadress eller telefonnummer. Du kan också välja att vara anonym genom att ange en tillfällig e-postadress, exempelvis gmail. Europaportalen kan garantera fullständigt källskydd enligt grundlagen.
CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.
Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Annonser
ANNONS
annons
Fackliga Brysselkontoret